Santorinis Vulkan

Vulkanen
'Nea Kameni volcanic island in Santorini Greece with ships in front photographed from a high point of view' - Santorini
'Nea Kameni volcanic island in Santorini Greece with ships in front photographed from a high point of view' Nick Pavlakis / Shutterstock

Vulkanen Santorini är utan tvekan den största attraktionen på ön som människor från hela världen årligen besöker ön för att själv se den mest populära och spektakulära synen av Santorini. Den vulkaniska aktiviteten som gav ön dess form och dess spännande geologiska struktur är de första sakerna som du märker och med utan tvekan som du kommer att vilja utforska ännu mer. Denna fantastiska Grekiska ö är en plats för älskare: naturälskare, vulkanälskare, solnedgångsälskare och naturligtvis för semesterälskare som vill uppleva de mest oförglömliga semestrarna i sina liv!

de äldsta vulkancentrumen är belägna i området av Akrotiri, sydvästra delen av Santorini. Även andra vulkancentrum framgick på ön och kalderan tog sitt namn från kaviteten som formades.

Vulkanutbrotten gav ön en unik karaktär och vulkanen blev det främsta kännetecknet för ön. Den fantastiska kalderan och Kameni-öarna skapar något av ett fantastiskt landskap som du måste se när du är på ön eftersom att det är en av de största attraktionerna tillsammans med den färgstarka och romantiska solnedgången. Om du funderar på att vulkanen är en sevärdhet som du kommer att se på avstånd så kommer du att bli förvånad över att upptäcka att du kan se kalderans hisnande utsikt eftersom att det finns tillgängliga "cruises" där och en sak är säker: när du väl klivit på svart lavamark av den ångande vulkanen du kommer att bli fascinerad av denna fantastiska Grekiska ö.

Nea Kameni, den mittersta som årligen lockar så många människor ivriga för att upptäcka vulkanens krater och uppleva oförglömliga stunder och se fantastisk utsikt över byar från höga höjder som du aldrig kommer att glömma!