Det artistiska Oia i Santorini

Oia
'Blue domed church at Oia Santorini Greece Europe' - Santorini
'Blue domed church at Oia Santorini Greece Europe' ian woolcock / Shutterstock

Oia är den näst viktigaste staden på den fantastiska ön Santorini som årligen lockar turister från hela världen som letar efter tid att koppla av från all vinter-oro och ångest. Beläget på norra sidan av ön, bara 11 km från Fira, så är Oia en fantastisk plats att vara på, särskilt under sommaren. Dess speciella kännetecken är arkitekturen i staden, eftersom du kommer att se de mest skiftande och spännande miljöerna med grottor med steniga bakgrunder över havet som kommer att förvåna dig.

Oia är mest känd för sin fantastiska solnedgång som lockar romantiker, och de som vill tillbringa kvalitetstid med sina nära och kära. Känd för den fantastiska utsikten över solnedgången, så är detta utan tvekan den mest charmiga by i Santorini som ger dig bara de bästa minnena. Solnedgångens vy med din andra halva är den mest idylliska platsen för en del men förvänta inte privatliv eftersom att det finns hundratals människor som gör exakt samma sak som dig - du kan skämma bort dig själv under kvällen med en middag på de mest fantastiska traditionella tavernorna och restaurangerna som erbjuder dig äkta Grekiska smaker och lokala delikatesser till rimliga priser. Var medveten om att i Santorini så erbjuds du många alternativ att välja mellan när det kommer till hotellrum samt en mängd restauranger och kaféer.

Oia har en konstnärlig doft som lockar författare från hela världen och du kommer att hitta konstgallerier och många andra platser av kulturellt intresse att besöka så du kommer aldrig att bli uttråkad! Oia är en plats som du måste besöka i Santorini, eftersom att det är en av de mest natursköna områdena. Gå runt de smala gatorna och känn gästfriheten av lokalbefolkningen, detta är en ö som levererar allt som den lovar: en sol-havs-vulkan-semester! En pittoresk plats med en konstnärlig smak som du behöver för att utforska och njuta till fullo med vänner, familj eller din andra halva av förtjusande Santorini
Hotell och lägenheter Hotell i Oia Oia