Perissa - Santorini

Perissa
'Perissa Greece island cyclades' - Santorini
'Perissa Greece island cyclades' Gianluca Figliola Fantini / Shutterstock

Populära Perissa erbjuder dig att upptäcka öns magi genom denna otroliga havsnära by som är hjärtat av ön då den lockar årligen ett högt antal besökare från hela världen. Perissa är en fantastisk 7 kilometer lång strand belägen 15 kilometer sydost om Fira som kommer att vara i ditt minne tack vare dess svarta sand, kristallklara vatten och otroliga möjligheter för roligheter. Om du söker efter nästan allt för en strand var då säker på att du kommer att hitta allt som du behöver i Perissa.

Sanden här är svartare, finare, mjukare och ännu varmare jämfört med Kamari-stranden och du kommer att finna det som en mycket organiserad strand med stolar och parasoll som hyrs ut. Det enorma berget som kallas Mesa Vouno som stiger upp ur havet gör simturen i Perissa till en oförglömlig upplevelse då den magiska naturen kommer att förvåna dig helt. Besökare från hela världen är förtrollade av de fantastiska utsikterna över de steniga landskapet! Var medveten om att Perissa inte bara erbjuder dig kristallklara och djupa blå vatten, utan är också en fantastisk resort som är ett turistparadis!

I mitten av sommaren är området fullt av turister som vill koppla av och varva ner. Detta är anledningen till att området har ett fantastiskt utbud av hotellanläggningar och restauranger tillsammans med många traditionella tavernor som serverar ursprungliga Grekiska smaker. Kaféer och barer finns också här och du kommer att inse själv hur detta område erbjuder både avkoppling och simning, och samtidigt alla faciliteter som du kan begära. Från Perissa, så korsar en liten stig berget och leder till ruinerna av antika Thira, så detta är en andra chans som du har att upptäcka ännu mer av detta fantastiska område som kommer att göra så att ditt hjärta slår igen!
Hotell och lägenheter Hotell i Perissa Perissa