Information om Santorini

Information
'Santorini island,Greece' - Santorini
'Santorini island,Greece' Anastasios71 / Shutterstock

Santorini, en mycket speciell och bländande vulkanisk ö i Kykladerna som ligger mellan öarna Ios och Anafi, välkomnar årligen tusentals besökare från hela världen. Formen av ön är en följd av den vulkaniska aktiviteten i förhistorisk tid, men bortsett från vulkanen och dess kaldera - som är ett av de mest sällsynta och verkligen sevärda fenomen - så har ön något för varje resenär som är ivrig över att upptäcka dess unika karaktär. Den levande vulkanen är utan tvekan en av de "måste se" sevärdheterna på ön då utsikten från toppen av klippan är fantastisk, du bör inte missa det! Hursomhelst, Santorini är den idealiska platsen för att gifta sig, som många par - bortsett från faktumet att de alla blir förälskade i själva ön - så beslutar de sig för att ha ett privat bröllop på denna fantastiska Grekiska ö.

Om du fortfarande undrar varför du ska välja Santorini för din semester så finns det hundratals anledningar till att göra det, en av dem är öns autentiska smaker och gastronomi tillsammans med öns speciella vinselektioner som gör att du blir förälskad i vin!

Öns djupblåa vatten och fantastiska svarta sand tillsammans med de steniga omgivningarna kommer vara kvar i minnet då stränderna i Santorini även kan vara de mest udda du någonsin har sett! Dess kustskatter har djupt påverkats av den vulkaniska naturen på ön och naturligtvis så är du given oräkneliga möjligheter här. I den norra delen av ön så kommer stränderna runt Oia att förvåna dig. Ammoudi, i hamnen av Oia, är en fantastisk strand linjerad med en mängd olika kaféer och restauranger. Baxedes är en lugn strand med svart sand och svart-grå sand som ger dig otaliga möjligheter att njuta av den Grekiska solen och havet. På den sydöstra sidan av Santorini så hittar du Monolithos, högt rekommenderat för familjesemestern, eller det kosmopolitiska Kamari och dess populära strand! Perissa, Perivolos och Ayios Georgios, sträck ut en efter den andra för att skapa den längsta svarta sandstranden med strandbarer, vattensporter och det roliga fortsätter!

Öns livliga livsstil och centrum i Fira kommer att göra så att du blir förälskad i ön om det inte redan har hänt dig! Blinkande ljus över Caldera kommer att göra så att dina ögon gnistrar och när du upptäcker utbudet av barer, kaféer, restauranger som täcker alla smaker så är det säkert att du inte kommer att vilja lämna den här ön och åka tillbaka hem!