Akrotiri - Santorini

Akrotiri
'Akrotiri,excavation site of a Minoan Bronze Age settlement on the Greek island of Santorini ' - Santorini
'Akrotiri,excavation site of a Minoan Bronze Age settlement on the Greek island of Santorini ' Anastasios71 / Shutterstock

Akrotiri på den sydvästra spetsen av ön med ett avstånd på 15 kilometer från centrumet Fira, är ett fantastiskt alternativ när du besöker den strålande ön Santorini. Känt för dess förhistoriska betydelse, den viktiga saken att komma ihåg är att det är en lugn by som ger dig lugn och trygghet framför allt.

Området lockar årligen tusentals resenärer från hela världen som vill beundra området med historisk betydelse som är så mycket mer än en gammal stad. Från toppen av området kan man se kratern av vulkanen och hela själva ön och du kommer definitivt att bli förvånad över denna häpnadsväckande syn! Med fantastiska stränder i närheten, så erbjuder den röda stranden och Vlichada och majoriteten av krogar i dess omgivningar dig bara de bästa Grekiska delikatesserna. Ta chansen till att utforska denna fantastiska ö och besök Akrotiri, en av de mest populära arkeologiska platser i Egeiska havet som definitivt är värt att betala ett besök för även om du vistas på en annan plats. Glöm inte att du enkelt kan få tillgång till Perissa från Akrotiri, såväl som till en oförglömlig dag av simning. Glöm inte heller att området är känt för den strålande antika platsen av Akrotiri, som tros vara en del av den Förlorade kontinenten av Atlantis, och av den Röda Stranden.

I Akrotiri så är en sak säker, och det är att du kommer att njuta av Grekisk mat i en av de olika krogarna byggda inne i berget tillsammans med avkopplande promenader längs gamla Akrotiris huvudgata som är full med butiker och kaféer i den mest idealiska miljön på den mest romantiska Grekiska ön. Det viktigaste att tänka på är att när du besöker ön så kommer du att ha många chanser att utforska öns rika arkeologiska arv och att leva livet genom lokalbefolkningens ögon.
Hotell och lägenheter Hotell i Akrotiri Akrotiri