Santorinis prisbelönta vin

Vin
'Table above sea for two. Greece, Santorini island' - Santorini
'Table above sea for two. Greece, Santorini island' Okssi / Shutterstock

Är du en vin-älskare och tänker fortfarande på att boka din resa till Santorini? Denna Grekiska ö kommer aldrig att göra vinälskare besvikna. Denna vackra Grekiska ö har ett brett utbud av kvalitetsviner som den producerar för att erbjuda till alla besökare! Öns vingård är en av de äldsta i Europa (300 år) och du måste verkligen se den!

Besök det fantastiska vinmuseet, en fantastisk naturlig grotta, och ett underjordiskt vinparadis som lovar att hålla upp till dina förväntningar. Vinfabriken av George Koutsogiannopoulos i Vothona i Santorini är utmärkt på vinproduktion och du måste ta en personlig visning för att själv se denna fantastiska utställning! Men bortsett från museet under din vistelse på ön Santorini så du måste pröva lokala viner, både vita och röda. De sorter som är vita viner, Aidani, Assyrtiko, Athiri är utmärkta kvalitetsviner till mycket rimliga priser och du kan hitta dem i olika traditionella krogar och restauranger serverade med läckra lokala delikatesser. Röda kvalitetsviner är Liatiko och Mandilaria och många fler, men det bästa du kan göra är att fråga tavernorna vilket vin som är det bästa som dom kan rekommendera. De mest populära vinerna från Santorini ais Nixteri, torrt vitt vin baserat på varieteten av Assyrtiko, Vinsato, vitt eller sött rött vin.

Oavsett om du är en vinälskare eller inte när du besöker Santorini så måste du prova de lokala vinerna eftersom de anses vara toppkvalitetsviner till bra priser och det bästa är att de flesta av de lokala tavernorna har fantastiska kvalitetsvinerna på grund av öns överflöd! Hitta dig själv undrandes runt öns vingårdar och få veta så mycket som du möjligt kan och se de fantastiska underjordiska källarna som kommer att förvåna dig!