Fira= roligt-roligt-roligt

Fira
'Panoramic view of the town of Fira, Santorini, Greece' - Santorini
'Panoramic view of the town of Fira, Santorini, Greece' JeniFoto / Shutterstock

Santorinis huvudstad, Fira ligger på västra sidan av ön och är byggt på toppen av klipporna, 250 meter från havet, vilket ger dig den mest fantastiska känslan av att du är på toppen av världen! I slutet av 1800-talet blev invånarna i Santorini tvungna att lämna den gamla huvudstaden på ön Pyrgos och Fira blev deras nya huvudstad. Naturligtvis så totalförstörde jordbävningen 1956 en del av staden och bara en liten del av 1800-tals-byggnaderna överlevde jordbävningen som formar dagens ös form som har stulit varje resenär hjärta.

Den fantastiska panoramautsikten som du får när du är i Santorinis huvudstad kommer att göra så att även de icke-romantiska förälskar sig i denna fantastiska Grekisk ö. Om du är en älskare av Grekiska öar eller om du vill se vad hela världen talar om låt då Santorinis vita hus med blå dörrar som skapar ett otroligt sommarlandskap som du inte hittar enkelt göra så att du får en jättebra semester. Dessutom så är det ingen hemlighet att många turister som besöker ön för semester beslutar sig för att lämna sina hemstäder och permanent bosätta sig på denna fantastiska ö!

Gå runt torget Theotokopoulou som är det stora torget i Fira och hitta allt du behöver från butiker, smyckesaffärer, kaféer, restauranger, barer och krogar samt nattklubbar för partyälskare. Här är vart ditt hjärta kommer att slå mycket snabbt eftersom att det inte finns en sak som du inte kommer att älska om den här ön. Det anses vara en idealisk plats för romantiker som vill uppleva de mest fantastiska semestrarna med sina andra halvor men det är även ett perfekt resmål om du reser med dina vänner och familj. I Fira hittar du allt du behöver och huvudvägen av 25 Martiou är fylld med resebyråer samt ligger buss och taxistationer också här om du vill ta reda på vart du ska börja dina upptäcktsresor. Prova den lokala kokkonsten, drick det lokala vinet och låt dig relaxa och varva ner i de mest fantastiska landskapen som skapas av denna steniga, men ändå så blåa och vita ö!
Hotell och lägenheter Hotell i Fira Fira