Imerovigli - Santorini

Imerovigli
'Architecture and colors of Imerovigli, village in Santorini.' - Santorini
'Architecture and colors of Imerovigli, village in Santorini.' CristinaMuraca / Shutterstock

Immerovigli är en pittoresk by i norra Santorini, bara 2 kilometer från huvudstaden Fira och fick sitt namn från ordet "Vigla" som betyder vy eller titta eftersom att den ger resenären en perfekt utsikt över kalderan på ön och detta var platsen som invånarna på ön använde för att se fartygen som kom till Santorini under gamla tider.

En av de mest fantastiska platserna på ön som behållit sin traditionella karaktär, är Imerovigli som erbjuder allt till resenären - från traditionella lägenheter som gör att du blir förälskad i den fantastiska Grekiska inredningen och arkitekturen - till endast de mest kosmopolitiska hotellen och restaurangerna och - det viktigaste av allt -en fantastisk utsikt! Framför Immerovigli ligger en enorm klippa som kallas Scaro med slottet på toppen av det som byggdes under 1300-talet.

Immerovigli har många kapell och kyrkor byggda på klipporna med utsikt över det djupa havet och denna by är en plats som du måste besöka när du är på ön - oavsett om du väljer att tillbringa din semester på ön eller inte - eftersom att det är den mest romantiska platsen på ön då den erbjuder dig oförglömliga vyer. Här är utsikten fantastisk och du kommer att finna dig själv drömmandes om att komma tillbaka och det är naturligtvis det perfekta resmålet för din smekmånad. Utan tvekan så är detta inte de enda anledningarna att älska denna unika och sköna plats.

Som väntat så finns det många saker att göra och se på denna del av Santorini, men det första som kommer att fängsla dig är arkitekturen. Du kommer definitivt att märka de blåa och vita husen som går hela vägen upp för klippan i räta vinklar mot varandra som skapar den ultimata semesternaturen, och panoramautsikterna från denna del av ön kommer naturligtvis att finnas kvar i ditt minne.
Hotell och lägenheter Hotell i Imerovigli Imerovigli