Klimatet i Santorini

Klimat
'The reflection of the beautiful clouds in the pool at sunset and the island ... Greece.' - Santorini
'The reflection of the beautiful clouds in the pool at sunset and the island ... Greece.' Natalia Dobryanskaya / Shutterstock

Ön Santorini har ett genomsnittligt medelhavsklimat med milda vintrar och sval sommarsäsong och så många solfyllda dagar som kommer att göra din semester till en oförglömlig upplevelse. Svala kvällsvindar är alltid där, men hur kan detta vara ett hinder för de mest fantastiska varma sommardagarna fyllda med simning och solning? Santorini är en del av Cykladerna-gruppen av Egeiska öar och öns ideala väderförhållanden gör detta till en av världens topp-semesterdestinationer! Särskilt om du besöker ön Santorini under de varma sommarmånaderna, var beredd på att ta med alla dina sommarkläder och sandaler, du kommer inte att använda dina byxor här!

Klimatet i Santorini är ganska likt klimatet i Bay Area i Kalifornien, milt under dagen, svalare på natten. Under sommaren varierar temperaturen mellan 25- 35 grader med de hetaste dagarna av sommaren som når upp till 40 grader. Så när du besöker ön, var noga med att ta med något att ha på dig under natten, bortsett från sommarkläderna och badkläderna. Under de varma sommarmånaderna, så är vädret i Santorini varmt och torrt, men om du besöker ön från januari till mars, så är temperaturen mellan 12 grader och 13 grader. I april och maj, så kan temperaturen nå upp till 17 grader till 19 grader. De heta sommarmånaderna från juni till september (ja det anses vara bland sommarmånaderna på grund av dess höga temperaturer) vädret är varmt och temperaturen varierar från 20 till 30 grader, men kom ihåg, temperaturen sjunker efter solnedgången.

Under oktober kommer du att finna att öns väder fortfarande är varmt men under de månader som följer vilka är november och december, så börjar temperaturen att sjunka och överstiger inte 13-14 grader, vilket innebär att sommaren nästan är över. Naturligtvis så kommer du se att temperaturen sjunker under januari och februari jämfört med de upptagna varma sommarmånaderna, men vem bryr sig? Sommaren varar mer eller mindre sex hela månader!