Santorinis Arkeologiska Museum

Arkeologiska Museet
'walls from Santorini' - Santorini
'walls from Santorini' - Attribution: Pierre Metivier

Det arkeologiska museet av Santorini i hjärtat av Fira har en fantastiska utställningar som visar historian om denna välsignade ö. En mängd unika samlingar av skulpturer från den arkaiska till den romerska perioden är värdar i museet och är ett måste att se när du besöker Santorini. Museets höjdpunkter är även de keramiska kärlen och vaserna som går tillbaka till den geometriska och den hellenistiska eran som verkligen är imponerande. När du besöker en plats som Santorini med dess rika tradition är det omöjligt att inte omedelbart förälska sig i dess karaktär och historia. Om du tror att du inte kommer att hitta mycket intresse i det arkeologiska museet av Santorini, så tänk igen. Detta är så mycket mer än bara några skulpturer utan liv. Denna resa till historien kommer att finnas kvar i minnet för alltid. Det arkeologiska museet av Santorini har tidlöst värde som du kommer att uppskatta.

En mängd av enastående arkeologiska fynd är värdar i museet och innehåller artefakter från utgrävningar på ön. Byggt 1960 av Ministeriet för Offentliga Verk, det var tänkt att ersätta det gamla museet (byggt 1902) som hade kollapsat 1956 i jordbävningen. En perfekt samling av geometriska röda och svarta vaser från femte århundradet före Kristus kommer att kasta en förtrollning över dig och du kommer också att bli förvånad över museets skulpturer av den hellenistiska och bysantinska perioden.

Skulpturfynd från den arkaiska perioden och romartiden förnyar i en resa till tid som inte bara kommer att erbjuda dig en resa tillbaka i historien, men som också kommer att påminna dig om att Santorini är så mycket mer än ett par drinkar och ett dopp. Santorini är ön av minnen och historia, men det är också ön av idag som erbjuder dig alla moderna faciliteter i hotell-boendevillkor, mat och roligheter är också anbelangat. En ö där det gamla möter det nya och där historia skrivs varje dag!