Stränder i Santorini

Stränder
'Seascape and red beach of Santorini island, Greece' - Santorini
'Seascape and red beach of Santorini island, Greece' elen_studio / Shutterstock

Santorini har en varietet av stränder, kännetecknade för dess unika vilda skönhet. Sanningen är att i Santorini så kommer du att finna en otrolig varietet av natur gällande stränderna då de djupa blåa vattnen, de vulkaniska klipporna och den svarta sanden är element som du inte kommer att hitta lätt på öarna. De flesta av öarnas stränder är täckta av svart sand och en sak är säker: i Santorini så kommer du att älska simning, då vattnen är kristallklara och djupa.

I den södra delen av ön, som är den mest upptagna delen av ön med en mängd olika hotell och restauranger och som är det mest turistiska området, så hittar du Perivolos, en strand med fin sand och klart vatten och som är en av öns mest populära stränder, och Perissa, kanske den mest populära! Dess svarta sand och fantastiska vatten, tillsammans med sin strandbar har allt som du kan begära. Agios Georgios och Vlihada med sina vita klippor, organiserade stränder med grunt vatten erbjuder dig också några av de mest fantastiska valen på ön.

I den södra delen av ön, så kommer du också att hitta "Red Beach", en av öns mest pittoreska stränder nära Akrotiri som är belägen vid ett mer stilla område men är lika upptagen som resten av stränderna tack vare de kristallklara vattnen. Den Vita stranden, som är omringad av höga vita klippor, är också en av de mest intressanta stränderna i Santorini.

The Red Beach on the Greek Island of Santorini
'The Red Beach on the Greek Island of Santorini' - Dan Breckwoldt / Shutterstock

I den östra delen av ön så hittar du också ett brett utbud av mycket fantastiska stränder som Kamari som erbjuder dig en jättebra simning i en oförglömlig miljö. Kamari är den grundläggande stranden i den östra delen av ön med dess svarta sand, utbud av restauranger, barer, etc. Monolithos är inte så livlig men erbjuder dig också grunt vatten och är perfekt för familjer! Pori, Vourvoulos-stranden och Couloumbo är också några intressanta alternativ som du har. Oavsett vilken del av ön som du väljer, var medveten om att du kommer att förälska dig i den mest romantiska Grekiska ön!

Black beach of Kamari, Santorini, Greece
'Black beach of Kamari, Santorini, Greece' - KimPinPhotography / Shutterstock